Algemeen

Hoe maak je een brandblusser

Brandblusser keuren

Gelukkig moet u altijd een brandblusser bij u hebben, zodat u er altijd een bij de hand hebt om branden te blussen.

Een brandblusser is een apparaat dat gewoonlijk wordt gebruikt om branden en/of rook en/of hitte te blussen. Branden en rook zijn zwarte vormen van stoffen die ontstaan bij tempereerpunten in materialen.

Het werkingsprincipe van de chemische reactie is dat elektronen de natuurlijke neiging hebben om zich naar het centrum van het reagerende molecuul te bewegen. Deze houding zal warmte produceren. Er is meer energie nodig om het atoom tot een kritiek punt te verhitten en meer energie om het te versnellen. Vandaar dat huisbranden veel hitte produceren. Rookgassen zijn dat ook. Een van de manieren om branden onder controle te krijgen is het gebruik van een chemisch middel. Een van deze chemische middelen is water; het kan worden gemaakt met behulp van elektriciteit. De vraag die zich nu voordoet is hoe men droge benzine kan produceren. Aardolie bestaat uit twee delen: een destillaat en een koolwaterstof. Het destillaat (PROOF) is de olie die in vloeibare vorm wordt meegevoerd. Aardolie is dus het waterlichaam. De koolwaterstof (HIGH RISE) is de olie die als vloeistof in een thermisch proces wordt meegevoerd. Aardolie bestaat dan uit twee delen, een destillaat en een koolwaterstof. Het destillaat (PROOF) en de koolwaterstof (HOOG RIJS) zouden noodzakelijk zijn voor de produktie van brandstof. Andere chemische middelen worden gebruikt om aardolie te analyseren. Aardolie is zeer moeilijk te analyseren omdat het uit zoveel koolwaterstoffen bestaat. Daarom worden verschillende chemische middelen gebruikt om aardolie, benzine en diesel te zuiveren, onder andere rottingsmiddelen en middelen om ruwe olie terug te winnen en te reformeren, enz. In raffinaderijen, met name in de olieraffinage, wordt een deel van de chemicaliƫn gebruikt voor de raffinage van aardolie, die vervolgens wordt verkocht aan de auto-industrie. Al deze chemicaliƫn worden gebruikt om de productie te verhogen.

Wat is nu het verschil tussen brandstofverwerking (PROOF) en automotor (HIGH RISE)? Er zijn meer dan 90 verschillende droge moleculen in een vlam. Bij een motor worden deze verschillende moleculen opgeslagen in de interne brandstoftank. Deze opgeslagen moleculen worden ook afgesplitst in de verbrandingskamer. Wanneer de brandstof in de verbrandingskamer wordt ingespoten om een verbranding te vormen, zijn de moleculen weer beschikbaar. De opgeslagen moleculen kunnen reageren met de brandstof om deze te veranderen in verbrandingsproducten. De moleculen worden opgevangen in een afvoertank; na elke verbranding neemt de hoeveelheid brandstof die in de kamer wordt ingespoten eerst toe, en daarna af. De hoeveelheid die na elke verbranding door de gasturbine wordt opgenomen, hangt af van de ontstekingstijden en de brandstofvariaties. Zo veranderen de brandstofproductie en de teruggewonnen moleculen van machine tot machine.

Lees meer:
Brandblussers schuim